Laksefiske

Fisking i Figgjoelva, Fiskekort 1 og 2 eller 3 og 4 på forespørsel.
Du kan velge å fiske i sone 1 og 2 med fisking kun fra ene siden, eller i sone 3 og 4 med fisking fra begge sider.
Her er det begrenset antall fiskekort, vi sjekker kapasitet.

3 retters middag kl 15:30
Velg mellom å spise i restauranten på Kronen Gaard Hotell eller ved elven.


Når på døgnet er beste fisketid?

Det er selvsagt mye diskusjoner og meninger om dette. I tillegg har hver enkelt elv sine egne lover. Men en ting er vel de fleste enige om: Temperaturendringer kan være positivt for fisket. Temperaturendringer er selvsagt mest positivt når endringene går mot laksens trivselstemperatur. F.eks når det er veldig varmt, og det kommer kaldere luft, eller omvendt. Det gjør at tidlig i sesongen med høy vannstand, kaldt og gjerne grumsete vann, er ofte dagtid beste fisketid. Om dagen er temperaturen høyere og vannet såpass klart at agnet vises. Laksen kan også være på vandring når som helst.
Omvendt blir det om sommeren med lav vannstand, høy vanntemperatur og klart vann. Da foretrekker laksen som regel (ikke alltid) å ligge i ro om dagen. Vandring stopper opp. Om kvelden når temperaturen går ned og lyset blir svakere, legger den på vandring igjen. Da bør laksefiskeren være på plass. Oppgang skjer som regel på kvelden og natta.
Om morgenen og formiddagen når temperaturen stiger, er det også ei god fisketid. Mange laksefiskere fisker om natten, også sover de bort den beste tiden om morgenen!

 

Du trenger ikke det dyreste og flotteste utstyret for å få laks, men det bør være robust og av god kvalitet. Det må tåle den harde påkjenninga som laksefiske er. Laksen er veldig sterk og ekspert på å utnytte strøm. I tillegg kan elva by på vanskelige forhold som sterk strøm, steiner, trær som ligger uti og vanskelige bredder. Denne 13 kilos laksen var en meget tøff motstander på et vanskelig sted. Den gikk fast i ei rot uti elva. Men mye takket være utstyr og snøre som tålte en støyt, kom den på land.

 

Samles i lounge eller ute ved bålet i hagen etter middagen. TV og Internett tillgjengelig. Vi tilbereder matpakker og drikke til fisketuren.

 

Transport til elva.

Retur til hotellet når det er ønskelig, hvor vi serverer frokost.

Kurs

motebilde-kronen

Kurs & Konferanse

Det gode møtet

Selskap

andrehauge (7 of 105)

Selskap

De spesielle anledningene

Bryllup

brudepar-benefit

Bryllup

Ekte og vakkert

Søndagsbuffet

Søndagsbuffet

Søndagsbuffet

Smaken av vår

Kurs

motebilde-kronen

Kurs & Konferanse

Det gode møtet

Selskap

andrehauge (7 of 105)

Selskap

De spesielle anledningene

Bryllup

brudepar-benefit

Bryllup

Ekte og vakkert

Søndagsbuffet

Søndagsbuffet

Søndagsbuffet

Smaken av vår